Solosister, årets äventyrare

Johanna Davidsson utseddes under Vildmarksmässan till årets kvinnliga äventyrare. Låt dig inspireras av en riktig hårding.

Hon är sjuksyrran som skidade själv till Sydpolen på 38 dagar, 23 timmar och fem minuter 2016, därmed slog hon världsrekordet som snabbaste kvinna. Tillbakaresan tog 12 dagar med kite.

Under Vildmarksmässan i Stockholm tilldelades Johanna Davidsson priset för årets kvinnliga äventyrare.

”För att som första svensk för egen kraft ha genomfört sin expedition till Sydpolen tur och retur på ett föredömligt sätt med god planering, innovativt genomförande och sitt aldrig sinande goda humör,”  löd juryns motivering.

Johanna svarar på några viktiga frågor för en äventyrare.

Vilket är ditt finaste minne från expeditionen?
– Mitt finaste minne är min födelsedag. Trots att jag satt ensam i tältet har jag aldrig känt mig så firad och den här födelsedagen kommer jag alltid att minnas!

Hur lång tid tog äventyret att förbereda?
– Äventyret tog 1,5 år att förbereda. Det var en ganska intensiv tid, speciellt mot slutet.

Vilka tre grejer var viktigast för dig?
– Min varma dunjacka, min dagbok och min termokjol.

Om du fick ge ett råd till andra som drömmer om att bli äventyrare, vad skulle det vara?
–  Mitt råd till andra som drömmer om att bli äventyrare. Ge inte upp. Om man tror på en idé och vill göra något så finns det alltid lösningar på allt.

johanna davidsson

Det anrika hotellet Fjällnäs, två mil utanfö Funäsdalen, var en av Johannas sponsorer. På bilden ses hon också med en öl från Härjebrygg i Tännäs.

pristagare

Under mässan fick även Robin Trygg, i grå Haglöfs t-shirt, pris som årets manliga äventyrare och ett stipendium på 40 000 kronor delades ut inför 2017.

Läs mer om Johanna på bloggen solosister.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *